Göynemliler forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 182 kişi Perş. 15 Ara. 2016 - 15:23 tarihinde online oldu.

GÖYNEM TARİHİ VE SOSYAL YAPISI

4 posters

GÖYNEM TARİHİ VE SOSYAL YAPISI Empty GÖYNEM TARİHİ VE SOSYAL YAPISI

Mesaj tarafından GÖYNEM Salı 20 Ocak 2009 - 1:51

Göynem`in’ ın kuruluş ve tarihsel gelişimi hakkında yazılı hiçbir belge bulunamamıştır.Göynem günümüzden yaklasik 410 yıl kadar önce bugünkü merkez cami çevresinde küçük bir yerleşme olarak kurulmuştur. ( 410 yilllik tarihi bulgular koca mezarliktaki bir mazar tasindaki yazan tarihe dayanmaktadir.)Yerleşimi kuranlar hayvancılık yapan Yörük aileleridir. Yerleşme daha sonra kuzeydeki sırtlara doğru yayılmıştır.1970 yılından sonra ilköğretim okulu çevresi Akçabelen yolu üzeri ile bugünkü Belediye Binası çevresinde gelişme göstermiştir.

Sosyal Yapısı:

Göynem Kasabasında geleneksel Türk kültürü ve aile yapısı görülmektedir.1970 yıllarda başlayan Avrupa ülkelerine göç neticesinde Göynem kasabasında bazı kültürel özellikler değişme göstermiştir. Okur yazar oranı son yillarda yukselme Göstermistir. Liseye giden öğrenci sayısında artis vardir . Üniversite öğrenimi son derece sınırlıdır.

Ekonomik Yapısı:

Kasabanın ekonomik yapısı hayvancılığa ve yurtdışına dayanıyor. Bunun ötesinde tarım yer yer yapılmaktadır. Hayvancılıkta küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yaygın olarak yapılmaktadır.Küçükbaşta özellikle keçicilik yapılmakta olup,yazın yaylalarda yetiştiricilik yapılmaktadır. Tarım da ise sadece tahıl üretilmektedir. Tarım arazilerinde tek yıllık tahıllar,nohut,fig(fing,fasıl) gibi çeşitler ekilmekte olup,sulama imkanı olan yerlerde silajlık mısır ekimi yapılmaktadır. Ayrıca asma bağları ve yeni yeni tesis edilen meyve bahçeleri bulunmaktadır.Yurt dışına giden insanların gönderdikleri yardımlar kasabanın geçim kaynağını destekler durumundadır.

Ulaşım:

Yukarıkayalar Beyşehir arasında belediye otobüsü Pazar günleri dışında kasaba halkına hizmet vermektedir. Derebucak ilçesine Belediye servisleri vardir.Ayrıca Antalya’ya direk ulaşım imkanı bulunmaktadır..Kasabamiz Beysehir`e 45 Derebucak`a 8 km uzakliktadir Konya`ya 130 Antalyaya 150 km civarindadir.

Göynem İLKÖĞRETİM OKULU

» Okulumuz, 1996-1997 tarihinde öğretime başladı. Bu tarihten itibaren ilköğretim okulu olarak normal eğitim - öğretim yapılmaktadır.

» Okulumuz 9 derslikte, Birinci Kademede 5 sınıf; İkinci kademede de 3 sınıfta eğitim verilmektedir.

» Ana sınıfımız bir dersliğe sahip olup, normal eğitim-öğretim yapmaktadır.

» Bilgisayar sınıfımızda 8 bilgisayar bulunmaktadır. Ayrıca bilgisayar sınıfımızda kasaba halkına yönelik olarak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Bilgisayar Kursları verilmektedir.

OKULUMUZ İLE İLGİLİ BİLGİLER:

Okulun Kısa Tarihçesi

Okulumuz, 1996-1997 tarihinde ilköğretim olarak öğretime başladı.

EğitimÖğretim Durumu:

a) Okul Öncesi Eğitim: Ana sınıfımız bir dersliğe sahip olup normal eğitim-öğretim yapmaktadır.

b) İlköğretim:Okulumuzda 9 derslikte eğitim verilmektedir. İlköğretim düzeyinde 126 öğrenci vardır.

Bina Durumu:

Okulumuzda bulunan odaların sayısal dağılımı aşağıdaki gibidir:

a) Derslik Sayısı: 8

b) Bilgi Teknolojisi Sınıfı: 1

c) Fen Laboratuarı: 1

d) Kütüphane: 1

e) Öğretmenler Odası: 1

f) Arşiv: 1

g) Yönetici Odası:1

Personel Durumu:

1. Yönetici : 1

2. Ana Sınıfı Öğretmeni: 1 (Kadrosuz Usta Öğretici)

3. Sınıf Öğretmeni: 4

3. Branş Öğretmeni : 3

Göynem Kasabası Sağlık Ocağı:

Sağlık Ocağında halen, biri memur diğeri sözleşmeli olan iki tane ebe görev yapmaktadır.

Sağlık Ocağında doktor bulunmamaktadır. Sağlık Ocağı personeline hizmet veren 4 dairelik

lojman bulunmaktadır. Sağlık ocağında acil hastalara ilk müdahaleleri yapılmaktadır

ALINTIDIR....

En son GÖYNEM tarafından Salı 17 Şub. 2009 - 13:24 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
GÖYNEM
GÖYNEM
admin
admin

Erkek Mesaj Sayısı : 951

http://www.goynemliler.com

GÖYNEM TARİHİ VE SOSYAL YAPISI Empty Geri: GÖYNEM TARİHİ VE SOSYAL YAPISI

Mesaj tarafından abdullah keser Paz 8 Şub. 2009 - 5:10

ESKI YURDU TAZISIYLA
GORASIYLA GOZLUSUYLA
GELINIYLEN KIZLARIYLA
BIR BASKADIR KØYUM GOYNEM

SELAM VE SAYGILARIMLA BAGRI
YANIK
abdullah keser
abdullah keser
göynemliler
göynemliler

Erkek Mesaj Sayısı : 156

Mesaj tarafından Misafir Paz 22 Şub. 2009 - 8:10

Teşekkürler Admin
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından m.ali gulluoglu Salı 16 Şub. 2010 - 11:42

kasabamızda bir ebe bir sağlık memuru bulunuyor haftada 2 gün doktor gelıyor pazartesi ve perşembe günleri
m.ali gulluoglu
m.ali gulluoglu

Erkek Mesaj Sayısı : 2

Mesaj tarafından Hakan ÖzTürk Cuma 14 Ocak 2011 - 19:33

Tarihimize bakarsak 410 yıl önceki yörüklerin yerleşmesiyle krulmuş yani bizlerde yörük oluyoruz o zaman ? ve hangi boydan geliyoruz hep merak etmişimdir ?
Hakan ÖzTürk
Hakan ÖzTürk

Erkek Mesaj Sayısı : 1

Mesaj tarafından GÖYNEM Cuma 14 Ocak 2011 - 20:11

Hakan,yaşın genç araştırmalısın.Netten veya başka şekilde araştır.
Burda yazanlar Göynem tarihi değil ama ekledik foruma.
GÖYNEM
GÖYNEM
admin
admin

Erkek Mesaj Sayısı : 951

http://www.goynemliler.com

- Similar topics