Göynemliler forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kimler hatta?
Toplam 23 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 23 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 182 kişi Perş. 15 Ara. 2016 - 15:23 tarihinde online oldu.

Çok Tehlikeli Ama, Ekmeğini Taştan Çıkarıyor

Aşağa gitmek

Çok Tehlikeli Ama, Ekmeğini Taştan Çıkarıyor Empty Çok Tehlikeli Ama, Ekmeğini Taştan Çıkarıyor

Mesaj tarafından GÖYNEM Paz 25 Ekim 2015 - 22:16

Çok Tehlikeli Ama, Ekmeğini Taştan Çıkarıyor

Çok Tehlikeli Ama, Ekmeğini Taştan Çıkarıyor Cok-tehlikeli-ama-ekmegini-tastan-cikariyor-7799237_9679_m


Konya'nın Seydişehir ilçesinde dedesinden öğrendiği yöntemlerle arıcılık yapan Şakir Cırık, geçimini arıların kaya kovuklarına yaptığı balı satarak sağlıyor.

İlçeye bağlı Ortakaraören Mahallesi'nde yaşayan Cırık,Toroslar'daki Sayalı Yaylası'nda kayaların arasındaki önceden belirlediği kovuklara, yaban arılarının yuva yapması için katran ağacından elde ettiği reçineyi sürüyor. Cırık, reçinenin kokusuna gelerek kovuklara yerleşen yaban arılarının yaptığı doğal balı sonbaharda topluyor.

"BU BAL YÜZDE YÜZ DOĞAL"

Şakir Cırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedesinden öğrendiği yöntemle yıllardır yaylada arıcılık yaptığını söyledi.

Çok Tehlikeli Ama, Ekmeğini Taştan Çıkarıyor Cok-tehlikeli-ama-ekmegini-tastan-cikariyor-7799237_8971_m

Toroslar'da yüzlerce yıldır bu yöntemle doğal bal elde edildiğini anlatan Cırık, "Hiçbir katkı maddesi olmadan, arının kendi ürettiği peteğe yaptığı balı topluyorum. Bu bal yüzde yüz doğal. Yerleşim yerlerinden, fabrikalardan uzakta bin 700 metre yükseklikteki yaylada hiçbir kimyevi madde olmayan çiçeklerden toplanan özlerle yapılıyor." diye konuştu.

Çok Tehlikeli Ama, Ekmeğini Taştan Çıkarıyor Cok-tehlikeli-ama-ekmegini-tastan-cikariyor-7799237_7695_m
SONBAHARA KADAR BAL YAPIYORLAR

İlkbaharda çok basit şekilde hazırladıkları kovuklara giren arıların sonbahara kadar bal yapmasını beklediklerini, ardından da balı "hasat ettiklerini" anlatan Cırık, "Bu işte en büyük yardımcım eşim. Aldığımız balı dostlarımıza ikram ediyoruz, kendimiz tüketiyoruz. Balını aldığımız arıları kovanlara alıp kışın yiyecekleri kadar bal koyarak yayladaki diğer kovanlarımızın yanına götürüyoruz." dedi.

Çok Tehlikeli Ama, Ekmeğini Taştan Çıkarıyor Cok-tehlikeli-ama-ekmegini-tastan-cikariyor-7799237_2376_m

Cırık, yayladaki yaklaşık 20 kaya kovuğundan her yıl bal aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

Çok Tehlikeli Ama, Ekmeğini Taştan Çıkarıyor Cok-tehlikeli-ama-ekmegini-tastan-cikariyor-7799237_3865_m
MÜŞTERİSİ ÖZEL

"Mevsim şartlarına göre aldığımız bal miktarı değişiyor. Doğal balın özel müşterileri var. En başta şeker hastaları, öksürüğü olanlar, akciğer hastaları, astım ve bronşit hastalığı olanlar, büyüme geriliği bulunanlar, çocuklar, halsizlik yaşayanlar için gelip benden bal alırlar. Bizler de büyüklerimizden gördüğümüz gibi her sabah bir kaşık bu baldan alırız.

Çok Tehlikeli Ama, Ekmeğini Taştan Çıkarıyor Cok-tehlikeli-ama-ekmegini-tastan-cikariyor-7799237_6312_m
KİLOSU 125 LİRA

Ne şekerimiz olur ne kolesterol, doktora gitmeden yaşarız. Balın kilosunu 125 liradan veriyorum. İlk kez tadanlar daha önce böyle bir bal yemediklerini söylüyor, ertesi yıl yine almaya geliyor. Birçok derde şifa diyebilirim."


www.haberler.com
GÖYNEM
GÖYNEM
admin
admin

Erkek Mesaj Sayısı : 951
Yaş : 56
Nerden : göynemliler
Kayıt tarihi : 16/01/09

http://www.goynemliler.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz