Kimler hatta?
Toplam 15 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 15 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 182 kişi Perş. 15 Ara. 2016 - 15:23 tarihinde online oldu.
Beyşehir, Taş İşlemeciliği Sergisi Açıldı
1 sayfadaki 1 sayfası
Beyşehir, Taş İşlemeciliği Sergisi Açıldı
Mevlana kalkınma Ajansının Mali Destek Programları teklif çağrısı kapsamında Beyşehir Ticaret Odası, Beyşehir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Ortaklığı ve Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksek Okulu iştirakiyle Mesleki İş Edinme Odaklı Aş İşlemeciliği Eğitim Projesi kapsamında düzenlenen kurs sona erdi.
Kursun sonunda Belediye İş Merkezinde bir sergi düzenlendi. Başarılı kursiyerlere sertifikalarının verildiği sergiye Kaymakam Cumali Atilla, Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Garnizon Komutanı Bnb. Taner Başpınar, S.Ü. Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, S.Ü. Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ramazan Göral, Müftü Mustafa Tekin, Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Emniyet Müdürü Nedim Özata, Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, daire müdürleri, oda ve dernek başkanları vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.
Sergi açılışından önce bir konuşma yapan Beyşehir Ticaret odası Başkanı Salih Gül; 'Proje hazırlıklarımızı 15 Eylül 2010 tarihinde tamamlamış ve eğitim kursumuza 20 Eylül 2010 tarihinde başlamış bulunmaktayız. Beş ay süren kursumuzda yapı restorasyonu, tasarım, desen, geliştirme ve yontu teknikleri eğitimi verilerek taşa şekil vermeye ve bu alanda farlı sanatsal eserler ortaya çıkarmaya çalışmışlardır. İnşallah eğitim alan kursiyerlerimiz bölgemizin ihtiyacı olan taş işlemeciliğini daha da geliştirerek bölgemize yeni bir meslek dalı kazandırmış olurlar.
Başta Projemizi kabul eden Mevlana kalkınma Ajansımıza ve projemize katkı ve destekleri olan Beyşehir Kaymakamımız Cumali Atilla'ya, Belediye Başkanı İzzet Taşçı'ya İşletme Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş Hocamıza, Yüksek Okul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Ramazan Göral Hocamıza, bu projemizin hazırlanmasında emeği geçen Meslek Yüksek Okulu Hocalarımıza Abdül Kadir Ünal, Şükrü Güven, Aytuğ Arslana, Selçuklu Mermer A.Ş.'ne Kasapoğlu Mermer Ltd.Şti.'ne Proje koordinatörümüz Tuğba Şener Hocamıza, kurs hocalarımız Mutluhan Taş, Anar Eyni, Tahir Kasımov, Tayfur Öztüke ve emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım.' dedi.
Salih Gül'ün konuşmasının ardından bir konuşmada Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı yaptı. Taşcı konuşmasında; 'Ticaret Odamızın, kaymakamlığımızın ve meslek yüksek okulumuzun iş birliği ile Mevlana Kalkınma Ajansı Programı içerisinde taş işlemeciliği kursu sonlandı. Bu kısa zaman içerisinde güzel eserler çıkması çok sevindirici . Neden bu kadar önemli, Beyşehir Eşrefoğlu Beyliğinin Anadolu Selçuklularının izlerini taşıyan ve taş işlemeciliğinin son derece önemli olduğu bir bölge maalesef uzun bir dönem içerisinde bu el sanatı unutulmuş durumdaydı genç kardeşlerimizin bu işe heves etmesi sonucu çok güzel sanat eserleri ortaya çıktı. Önümüzdeki dönemlerde taşı daha çok kullanmak arzusu içerisindeyiz ve ümit ediyorum ki burada yetişmiş olan kardeşlerimiz ileride dönemlerde ustalar yetiştirecek ve Beyşehir'de gerçekleştireceğimiz projeler içerisinde taş işçiliğini daha fazla göreceğiz.' dedi.
http://www.beysehirinsesi.com
Similar topics
» Albayrak ve Muhteşem günbatımı-Beyşehir gölü,Beyşehir
» İlçemiz de 35 Yıl Aradan Sonra Sinema Solonu Açıldı
» Hemşehrilerimizin iştiraki olan ''Harmoni mutfak&kafe'' Manavgat'ta hizmete açıldı
» Beyşehir Belgeseli
» Beyşehir Gölü küçüldü
» İlçemiz de 35 Yıl Aradan Sonra Sinema Solonu Açıldı
» Hemşehrilerimizin iştiraki olan ''Harmoni mutfak&kafe'' Manavgat'ta hizmete açıldı
» Beyşehir Belgeseli
» Beyşehir Gölü küçüldü
1 sayfadaki 1 sayfası