Kimler hatta?
Toplam 15 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 15 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 182 kişi Perş. 15 Ara. 2016 - 15:23 tarihinde online oldu.
Balıkçılığın sorunları tartışıldı
1 sayfadaki 1 sayfası
Balıkçılığın sorunları tartışıldı
Balıkçılığın sorunları tartışıldı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen konferansta balıkçılık ve çevre sorunları masaya yatırıldı.
Yerel kuruluşların girişimleriyle, "Avrupa Birliği’nde Çevre ve Balıkçılık Politikaları" konulu konferansa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi AB Enstitüsü AB Takımı Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rana İzci katıldı.
Türkiye'nin çevre ve balıkçılık politikalarının avantajlarından hazırlanacak projeler vasıtasıyla yararlanması gerektiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Rana İzci, Beyşehir Gölü'nün kirlilik, otlanma, su seviyesinin azalma gibi sorunlarının yanı sıra balıkçılık faaliyetleri konusunda da birtakım sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti.
Beyşehir Gölü'nde balık türlerinin azalması ile birlikte balıkların küçüldüğünü, sayılarının azaldığını vurgulayan İzci, yaşanan bu sorunların insan kaynaklı olduğunu belirterek, "Balık, doğal bir besin kaynağı. Besin için gerekli ama bu faaliyetleri doğru yapmazsak, sürdürülebilir olmayan bir yönde ilerlemiş oluruz. Bu durum, sosyal ve ekonomik anlamda bizim yapımızı sarsıyor. Daha az kazanç elde ediyoruz. Bundan geçimini sağlayan insanlar daha kötü bir durumla karşı karşıya kalıyor. Aynı zamanda sağlık için gerekli olan bir besini de elde edememiş oluyoruz" dedi.
AB’nin balık stok ve kaynaklarının korunması amacıyla birtakım politikalar oluşturduğunu, Türkiye'nin hazırlanacak hibe destekli bu projelerden yararlanması gerektiğini konuşmasında belirten İzci, ama bunun için yapılması gereken şeyler olduğunu söyledi. Her şeyden önce hazırlanacak projenin orijinal, yapılabilir ve yürütülebilir olması gerektiğini vurgulayan İzci, sadece devlet, sivil toplum örgütleri, küçük kooperatifler ya da dayanışma kuruluşlarının bunu yapamayacağını anımsattı. İzci, toplumun bütün katmanlarının bir araya gelmesi halinde bu hibe programlarından çok rahat yararlanmanın mümkün olabileceğine işaret etti.
Proje olarak hazırlanabilecek konu başlıklarını da sıralayan İzci, "Bence Türkiye bunu kaçırmamalı. Madem biz göllerimizden bu derece yararlanıyoruz ve geleneksel olarak balıkçılık bizim sosyal ve ekonomik aktivitemiz, muhakkak yararlanılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Rana İzci, konuşmasının ardından katılımcıların yönelttiği soruları da cevaplandırdı.
İHA
http://www.iha.com.tr
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz